Majonézes burgonya formában hozzávalók:

50 dkg burgonya

2 dl kefir

1 dl majonéz

1 dl tej

1 kis fej vöröshagyma

1/2 dl fehér bor

2 evőkanál zseltinpor

só és törött bors

2 evőkanál ecet

1 csokor snidling vagy zöldhagyma szára

1 evőkanál cukor

Majonézes burgonya formában elkészítése:

A krumplis ételhez a burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozva, vékony karikákra, s a karikákat kis kockákra vágjuk. Ecettel, cukorral, kevés sóval kellemes, nem túl savanyú levet készítünk, amelybe a még meleg burgonyát belerakjuk.

Legalább fél óráig benne hagyjuk, közben elkészítjük a mártást. A majonézt simára keverjük a kefirrel, a borral, a nagyon apróra vágott snidlinggel vagy zöldhagymaszárral, és kevés sóval, borssal ízesítjük. A megtisztított hagymát egészen kis kockákra vágjuk, és megsózva, 15 percig hagyjuk állni.

A zselatint kis lábasba szórjuk, ráöntjük a tejet, és néhány percnyi áztatás után kis lángon, folyamatos kevergetés közben folyósra olvasztjuk. Mélyebb salátástálba öntjük a mártást, hozzáadjuk a közben leszűrt burgonyát, a hagymát (nem kell kicsavarni), legvégül pedig belekeverjük a már csak langyos zselatint.

Egy őzgerinc formát (vagy tetszés szerinti formát) folpack fóliával kibélelünk, beleöntjük a majonézes burgonyát, majd a tetejét is befedve, a hűtőszekrényben szilárdulásig hűtjük. Tálalás előtt deszkára borítjuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc