Majonézes karfiolsaláta hozzávalók:

30 dkg karfiol

tartármártás

lilahagyma

petrezselyemlevél

Majonézes karfiolsaláta elkészítése:

30 dkg zöldjétől megtisztított karfiolt sós vízben főzzünk meg és kisebb darabokra vágva keverjük fél adag tartármártáshoz. Az intenzív ízek kedvelői egy diónyi apróra vágott lilahagymát, és egy kis csokor finomra metélt petrezselymet is tehetnek bele.

Hűtőszekrényben másnapig érleljük, és hidegen tálaljuk. Hasonló módon nemcsak ízletes, hanem igen egészséges majonézes salátát készíthetünk a magas kálium– és kalciumtartalmú brokkoliból, de a főzővizébe a sóval együtt fél mokkáskanál vegetát is tegyünk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc