Majonézes makarónisaláta hozzávalók:
30 dkg makaróni
20 dkg füstölt, főtt sonka
3-4 csemegeuborka
1 húsos, piros színű paprika
1 csokor petrezselyemzöld
6 evőkanál majonéz
4 evőkanál tejföl
1 evőkanál ketchup
só, csipetnyi őrölt bors
Majonézes makarónisaláta elkészítése:
A tésztát 5-6 centis darabokra tördeljük, és enyhén sós vízben kifőzzük. Utána leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
A sonkát, az uborkát meg a kicsumázott paprikát gyufaszálnyi csíkokra metéljük, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk.
A majonézt a tejföllel és a ketchuppal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, végül az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk.Készíthetjük makaróni helyett orsótésztával is!
0 hozzászólás