Majonézes makarónisaláta hozzávalók:

30 dkg makaróni

20 dkg füstölt, főtt sonka

3-4 csemegeuborka

1 húsos, piros színű paprika

1 csokor petrezselyemzöld

6 evőkanál majonéz

4 evőkanál tejföl

1 evőkanál ketchup

só, csipetnyi őrölt bors

Majonézes makarónisaláta elkészítése:

A tésztát 5-6 centis darabokra tördeljük, és enyhén sós vízben kifőzzük. Utána leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.

A sonkát, az uborkát meg a kicsumázott paprikát gyufaszálnyi csíkokra metéljük, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk.

A majonézt a tejföllel és a ketchuppal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, végül az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk.Készíthetjük makaróni helyett orsótésztával is!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc