Majonézes-mustáros máj hozzávalók:
400-500 g máj
150 ml tej
2 hagyma apróra vágva
80 g liszt
só, bors
1 kiskanál édes fűszerpaprika
egy csipetnyi cukor
Mártás
3 kanál majonéz
2 kanál tejföl
1 cikk zúzott fokhagyma (vagy egy csipetnyi fokhagymapor)
fél kiskanál mustár
só
Majonézes-mustáros máj elkészítése:
A májat megmossuk és lecsöpögtetjük. Csíkokra szeleteljük, tálba tesszük és leöntjük tejjel úgy, hogy ellepje.
Időközben apróra vagdaljuk a hagymákat, és üvegesre pirítjuk. Mikor kész, félretesszük egy tálkába.
Elkészítjük a mártást. A majonézt összekeverjük a tejföllel, a mustárral, a fokhagymával (port használok) és a sóval (én nem adok hozzá, ha a majonéz sósabb).
Kb. egy óra elteltével kivesszük a májat a tejből, és lecsepegtetjük.
Előkészítük egy keveréket lisztből, egy csipetnyi sóból, őrölt feketeborsból, egy csipet cukorból és egy kiskanál édes fűszerpaprikából.
Közepes tűzre serpenyőbe felteszünk egy darab vajat.
A májat beleforgatjuk a lisztkeverékbe. Ajánlott kétszer-háromszor megforgatni a lisztben, mivel a sok csík összeragadhat és nehezebb szétválasztani.
Folyamatos kevergetés mellett beletesszük őket a jól felhevített vajba, hogy minden oldalukon megpiruljanak. Nem kell többet tartani, mert megkeményednek.
Mikor készen vannak, a májakat egy tálba tesszük, ráöntjük a majonézes mártást, a tetejére pedig rászórjuk az üvegesre pirított hagymát.
A tálat lefedjük és kb. 10-15 percet állni hagyjuk, majd tálalhatjuk.
Burgonyakörettel tálaljuk.
A receptet Seima ajánlotta.
0 hozzászólás