Majonézes nyers zöldségek hozzávalók:
2 sárgarépa
1 zeller
1 cékla
1 alma
1 zöldpaprika
petrezselyem
zellerlevél
só, bors
1-2 evőkanál citromlé
Majonéz
2 tojássárgája
1 teáskanál mustár
250 ml olaj
só, citromlé – ízlés szerint
Majonézes nyers zöldségek elkészítése:
Reszeld apróra a sárgarépát, zellert és céklát. Az almát héjával együtt reszeld nagyobbra.
Tedd egy szűrőbe mindet, majd jól préseld össze, hogy csorogjon le a leve.
Keverd össze: kockára vágott zöldpaprikával, apróra vágott petrezselyemmel és zellerlevéllel, sóval, borssal és citromlével – ízlés szerint. Adj hozzá 2 evőkanál majonézt is.
A receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás