Majonézes padlizsán saláta hozzávalók:
3 padlizsán
1 tojás
1 hagyma
1 fokhagyma
200 ml olaj
1 kiskanál mustár
paradicsom
Majonézes padlizsán saláta elkészítése:
A padlizsánt megfőzzük, besózzuk, hagyjuk kihűlni, majd vizes kézzel megpucoljuk. 1 órát hagyjuk, hogy levet eresszen. A majonézt elkészítjük egy tojássárgájából, egy kiskanál mustárból, egy késhegynyi sóból és olajból. A padlizsánt és egy kis sóval összekavarjuk. A hagymát és fokhagymát szintén apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a padlizsánhoz. Hozzáöntjük a majonézt és óvatosan összekavarjuk. A paradicsomokba csíkokat vágunk és kiszedjük a belsejét, majd a helyét megtöltjük padlizsánkrémmel.
A paradicsomokat egy-egy salátalevélre tesszük és előételként tálaljuk.
A majonézes padlizsán saláta receptet Amaila_aa ajánlotta.
0 hozzászólás