Majonézes padlizsán saláta hozzávalók:

3 padlizsán
1 tojás
1 hagyma
1 fokhagyma
200 ml olaj
1 kiskanál mustár
paradicsom

Majonézes padlizsán saláta elkészítése:

A padlizsánt megfőzzük, besózzuk, hagyjuk kihűlni, majd vizes kézzel megpucoljuk. 1 órát hagyjuk, hogy levet eresszen. A majonézt elkészítjük egy tojássárgájából, egy kiskanál mustárból, egy késhegynyi sóból és olajból. A padlizsánt és egy kis sóval összekavarjuk. A hagymát és fokhagymát szintén apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a padlizsánhoz. Hozzáöntjük a majonézt és óvatosan összekavarjuk. A paradicsomokba csíkokat vágunk és kiszedjük a belsejét, majd a helyét megtöltjük padlizsánkrémmel.

A paradicsomokat egy-egy salátalevélre tesszük és előételként tálaljuk.
A majonézes padlizsán saláta receptet Amaila_aa ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc