Majonézes vegyes saláta hozzávalók:

A majonézhez

2 tojás

cukor

kapor

2 dl tejföl

2 dl kefir

Egyéb hozzávalók

1 fej fejes káposzta

1 közepes fej vöröshagyma

1 konzerv kukorica

1 ü konzerv borsó

2 sárgarépa apró kockára vágva, (megfőzve), de lehet gyufaszál vékonyra vágva nyersen is

1 édeskés alma

Majonézes vegyes saláta elkészítése:

2 tojásból szokásos módon elkészítjük a majonézt. Kevés cukrot is teszünk bele, mert ízletesebb. Ha kedvünk tartja kaporral, vagy saláta fűszerkeverékkel ízesítjük és 1 pohár csökkentett zsírtartalmú tejlölt és egy kefirt adunk hozzá.

A káposztát szép vékonyra reszeljük, ugyanígy a vöröshagymát is, megsózzuk, s rövid ideig állni hagyjuk. Az almát apró kockákra vágjuk.

A káposztát rövid idő múlva kinyomkodjuk, s a többi hozávalóval együtt a mártásba kereverjük, jól behűtjük, s sült húsokhoz tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc