Májpástétommal töltött uborka hozzávalók:
40-50 dkg májpástétom
1/2 csomag vaj
5 keményre főtt tojás sárgája
7-8 darab savanyú uborka
1 köteg petrezselyemzöld
75 dkg paradicsom
bors
Májpástétommal töltött uborka elkészítése:
Az uborkát kivájjuk és hagyjuk lecsorogni. Eközben jól kikeverjük a tojássárgáját, majd a vajat, amihez hozzáadjuk a tojást és a májpástétomot.
Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk (ha nem túl sós uborka); a nem túl apróra vágott uborka közepét is hozzáadhatjuk a töltelékül szolgáló keverékhez.
Megtöltjük vele az uborkát, egy hőálló edénybe helyezzük és ráöntjük a megfőtt és átpasszírozott paradicsomot.
Közepes hőmérsékleten körülbelül egy órán keresztül sütjük.
Májkrém helyett 50 dkg darált marhahúst is lehet használni.
0 hozzászólás