Májpástétommal töltött uborka hozzávalók:

40-50 dkg májpástétom

1/2 csomag vaj

5 keményre főtt tojás sárgája

7-8 darab savanyú uborka

1 köteg petrezselyemzöld

75 dkg paradicsom

bors

Májpástétommal töltött uborka elkészítése:

Az uborkát kivájjuk és hagyjuk lecsorogni. Eközben jól kikeverjük a tojássárgáját, majd a vajat, amihez hozzáadjuk a tojást és a májpástétomot.

Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk (ha nem túl sós uborka); a nem túl apróra vágott uborka közepét is hozzáadhatjuk a töltelékül szolgáló keverékhez.

Megtöltjük vele az uborkát, egy hőálló edénybe helyezzük és ráöntjük a megfőtt és átpasszírozott paradicsomot.

Közepes hőmérsékleten körülbelül egy órán keresztül sütjük.

Májkrém helyett 50 dkg darált marhahúst is lehet használni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc