Mákos és szezámmagos rudacskák hozzávalók:
1 kg liszt
1 evőkanál só
5 evőkanál olaj
1 kiskanál cukor
40 g élesztő
550 ml langyos víz
mák
szezámmag
tojás
Mákos és szezámmagos rudacskák elkészítése:
Összemorzsoljuk az élesztőt a cukorral amíg el nem olvad, majd hozzáadjuk a langyos vízet, sót és az olajat.
Hozzáadjuk a lisztet és jól összegyúrjuk. Ezután a tésztát ketté osztjuk.
Az egyik adag tésztához hozzáadunk 2 evőkanál mákkot a másikhoz 2 evőkanál szezámmagot.
Hagyjuk dagadni egy olyan helyen ahol nincs huzat és hideg levegő.
Amikor a tészta duplájára nőtt a tészta, készen áll a formázásra.
A munkaasztalt megszórjuk liszttel és befonjuk a kisebb nagyobb formákra, megkenünk tojással és megszórjuk a tetejét mákkal vagy szezámmaggal.
A tepsiben hagyjuk, hogy még keljen egy kicsit.
Idő közben begyújtjuk a sütőt és ha a rudacskák megkeltek, közepes hőmérsékleten 45 percig sütjük.
A mákos és szezámmagos rudacskák receptjét Pica ajánlotta.
0 hozzászólás