Mákos-répás metélt hozzávalók:
40 dkg zsenge sárgarépa zöldségreszelőn durvábbra vágva
50 dkg szélesmetélt
3 evőkanál mák
2 evőkanál vaj
1 evőkanál aprított petrezselyem
bors, só
Mákos-répás metélt elkészítése:
A mákos-répás metélthez a sárgarépát forró enyhén sós vízben kb. 5 percig párolom, majd hidegvízzel leöblítem, lecsepegtetem. A tésztát bő, enyhén sós vízben roppanósra főzöm. Egy nagy serpenyőben forrósított vajon, közepes tüzön kb. 1 percig kevergetem a mákot. Hozzáadom a sárgarépát, a petrezselymet, és még 3 percig párolom. Sózom, borsozom. A tésztát leszűröm, csak kissé csepegtetem le. A sárgarépával alaposan összekeverem és egytálételként tálalom.
0 hozzászólás