Málnakrém mákhabbal hozzávalók:
4 személyre
1/2 vaníliarúd
2 tojás
6 evőkanál porcukor
50 g darálatlan mák
4 lap zselatin
1 csipet só
3 dl tejszín
700 g málna
2 evőkanál citromlé
2 dl ásványvíz
mentalevélkék
Málnakrém mákhabbal elkészítése:
A vaníliarudat felhasítjuk, a belsejét kikaparjuk.
1 tojást és 1 tojássárgáját 3 evőkanál porcukorral és a vaníliapéppel meleg vízbe állított tálban habosra kikeverjük, hozzáadjuk a mákot.
A beáztatott zselatint mérsékelt tűzön felolvasztjuk, belekeverjük a krémbe. Mielőtt dermedni kezd, kemény habbá verjük a tojásfehérjét a sóval, majd a tejszínt 1 evőkanál cukorral, és mindkettőt kíméletesen belekeverjük. 5-6 cm mély tálba simítjuk, 2 órára behűtjük.
A málnából 24-28 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit a citromlével, a maradék 2 evőkanál porcukorral és az ásványvízzel összeturmixoljuk, áttörjük, hidegre tesszük.
A félretett málnaszemekkel és a mentalevelekkel díszítjük.
0 hozzászólás