Málnakrém mákhabbal hozzávalók:

4 személyre

1/2 vaníliarúd

2 tojás

6 evőkanál porcukor

50 g darálatlan mák

4 lap zselatin

1 csipet só

3 dl tejszín

700 g málna

2 evőkanál citromlé

2 dl ásványvíz

mentalevélkék

Málnakrém mákhabbal elkészítése:

A vaníliarudat felhasítjuk, a belsejét kikaparjuk.

1 tojást és 1 tojássárgáját 3 evőkanál porcukorral és a vaníliapéppel meleg vízbe állított tálban habosra kikeverjük, hozzáadjuk a mákot.

A beáztatott zselatint mérsékelt tűzön felolvasztjuk, belekeverjük a krémbe. Mielőtt dermedni kezd, kemény habbá verjük a tojásfehérjét a sóval, majd a tejszínt 1 evőkanál cukorral, és mindkettőt kíméletesen belekeverjük. 5-6 cm mély tálba simítjuk, 2 órára behűtjük.

A málnából 24-28 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit a citromlével, a maradék 2 evőkanál porcukorral és az ásványvízzel összeturmixoljuk, áttörjük, hidegre tesszük.

A félretett málnaszemekkel és a mentalevelekkel díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc