Málnapuding hozzávalók:
300 g málna
egy csésze cukor
3 evőkanál vaj
5 babapiskóta
4 tojás
4 evőkanál tej
2 teáskanál gyümölcslikőr
egy teáskanál vaníliaeszencia
2 evőkanál málnalekvár
Málnapuding elkészítése:
A málnát egy villával összetörjük, hogy püré állaga legyen. Hozzáadjuk a cukrot és a likőrt. Folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. A piskótákat langyos tejbe áztatjuk és hozzá keverjük a tojássárgáját.
A tojásfehérjét, egy csipet sóval, habbá verjük és hozzáadjuk a piskótához, aztán beletesszük a habosra kikavart vajat és a vaníliaeszenciát. A kihűtött málnapürét is beleöntjük. Egy kivajazott, kilisztezett edénybe tesszük és közepes tűzön, behelyezzük a sütőbe.
0 hozzászólás