Málnapuding hozzávalók:

300 g málna

egy csésze cukor

3 evőkanál vaj

5 babapiskóta

4 tojás

4 evőkanál tej

2 teáskanál gyümölcslikőr

egy teáskanál vaníliaeszencia

2 evőkanál málnalekvár

Málnapuding elkészítése:

A málnát egy villával összetörjük, hogy püré állaga legyen. Hozzáadjuk a cukrot és a likőrt. Folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. A piskótákat langyos tejbe áztatjuk és hozzá keverjük a tojássárgáját.

A tojásfehérjét, egy csipet sóval, habbá verjük és hozzáadjuk a piskótához, aztán beletesszük a habosra kikavart vajat és a vaníliaeszenciát. A kihűtött málnapürét is beleöntjük. Egy kivajazott, kilisztezett edénybe tesszük és közepes tűzön, behelyezzük a sütőbe.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc