Málnás-joghurtos diplomata hozzávalók:

250 g (zsíros) joghurt

125 g 30%-os édes tejföl tejszínhez

125 g 12%-os édes tejföl

7 evőkanál gyümölcscukor (cukorral is helyettesíthetjük)

150-200 g friss vagy fagyasztott málna

1 tasak zselatin

½ üveg vanília

1/k tasak tortazselatin

½ citrom és ½ lime reszelt héja

1 tasakos erdei gyümölcs vagy eper teafű

Málnás-joghurtos diplomata elkészítése:

A 30%-os tejfölt egy evőkanál gyümölcscukorral együtt felverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a vaníliát.

A joghurtot, a 12%-os tejfölt 3 evőkanál gyümölcscukorral elkeverjük, és hozzáadjuk a 30%-os tejfölkeverékhez, majd krémmé mixeljük.

A málnát egy edényben lassú tűzön hagyjuk felengedni, hozzáadjuk a  maradék gyümölcscukrot, a tortazselatint, és feltöltjük 120 ml vízzel, 1 percig forraljuk, majd szétosztjuk 6 tálkába.

100 ml vízből teát főzünk. A teát lehűtjük, majd hozzáadjuk a zselatint.

A zselatint vízfürdőben feloldjuk, hagyjuk kihűlni, de nem várjuk meg, amíg megszilárdul, és hozzáadjuk a krémhez.

A krémet a 6 tálkába töltjük, és a tetejüket kiegyenlítjük.

Úgy tálaljuk, hogy a tálkák tartalmát kiborítjuk, így a diplomata felső részén lesz a málna.

Díszíthetjük tejszínnel, friss gyümölcsökkel, csokoládéval – ízlés szerint.

A málnás-joghurtos diplomata receptet IriA ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc