Málnás-joghurtos diplomata hozzávalók:
250 g (zsíros) joghurt
125 g 30%-os édes tejföl tejszínhez
125 g 12%-os édes tejföl
7 evőkanál gyümölcscukor (cukorral is helyettesíthetjük)
150-200 g friss vagy fagyasztott málna
1 tasak zselatin
½ üveg vanília
1/k tasak tortazselatin
½ citrom és ½ lime reszelt héja
1 tasakos erdei gyümölcs vagy eper teafű
Málnás-joghurtos diplomata elkészítése:
A 30%-os tejfölt egy evőkanál gyümölcscukorral együtt felverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a vaníliát.
A joghurtot, a 12%-os tejfölt 3 evőkanál gyümölcscukorral elkeverjük, és hozzáadjuk a 30%-os tejfölkeverékhez, majd krémmé mixeljük.
A málnát egy edényben lassú tűzön hagyjuk felengedni, hozzáadjuk a maradék gyümölcscukrot, a tortazselatint, és feltöltjük 120 ml vízzel, 1 percig forraljuk, majd szétosztjuk 6 tálkába.
100 ml vízből teát főzünk. A teát lehűtjük, majd hozzáadjuk a zselatint.
A zselatint vízfürdőben feloldjuk, hagyjuk kihűlni, de nem várjuk meg, amíg megszilárdul, és hozzáadjuk a krémhez.
A krémet a 6 tálkába töltjük, és a tetejüket kiegyenlítjük.
Úgy tálaljuk, hogy a tálkák tartalmát kiborítjuk, így a diplomata felső részén lesz a málna.
Díszíthetjük tejszínnel, friss gyümölcsökkel, csokoládéval – ízlés szerint.
A málnás-joghurtos diplomata receptet IriA ajánlotta.
0 hozzászólás