Málnás joghurttorta hozzávalók:
Joghurt torta
3 dl tejszín
Fél liter joghurt- lehet málnás is
2 csomag zselatin
25 dkg méz – vagy cukor
40-50 dkg málna
Tortalap
Málnás joghurttorta elkészítése:
Süssük meg a piskótát a már korában leírt módon – ehhez a recepthez elég a 3 tojásos változat is.
Egy kevés vízben melegítsük fel a zselatint- ne forrjon a víz, de legyen elég meleg ahhoz, hogy elolvadjon a zselésítő anyagunk.
A tejszínt habbá verjük, összekeverjük a joghurttal, a cukorral és a zselatinnal. Alaposan keverjük el, különben néhol folyós lesz a tortánk. Ha biztosra akarunk menni, akkor a joghurtot is melegítsük meg, így biztosan könnyebben összekeverednek a hozzávalók.
Törjük össze villával a málna nagyobb részét, és kavarjuk hozzá- akár a tálba folyt levét is. Majd a maradék, egész málnaszemeket is tegyük hozzá.
A piskótának vágjuk le a tetejét, vágjuk olyan formájúra, mint a magas falú, csatos tortaforma, öntsük bele a msszánkat, és tegyük az egészet a hűtőbe.
3 óra múlva szeletelhetjük.
0 hozzászólás