Málnás joghurttorta hozzávalók:

Joghurt torta

3 dl tejszín

Fél liter joghurt- lehet málnás is

2 csomag zselatin

25 dkg méz – vagy cukor

40-50 dkg málna

 

Tortalap

Egyszerű piskóta tészta

Málnás joghurttorta elkészítése:

Süssük meg a piskótát a már korában leírt módon – ehhez a recepthez elég a 3 tojásos változat is.

Egy kevés vízben melegítsük fel a zselatint- ne forrjon a víz, de legyen elég meleg ahhoz, hogy elolvadjon a zselésítő anyagunk.

A tejszínt habbá verjük, összekeverjük a joghurttal, a cukorral és a zselatinnal. Alaposan keverjük el, különben néhol folyós lesz a tortánk. Ha biztosra akarunk menni, akkor a joghurtot is melegítsük meg, így biztosan könnyebben összekeverednek a hozzávalók.

Törjük össze villával a málna nagyobb részét, és kavarjuk hozzá- akár a tálba folyt levét is. Majd a maradék, egész málnaszemeket is tegyük hozzá.

A piskótának vágjuk le a tetejét, vágjuk olyan formájúra, mint a magas falú, csatos tortaforma, öntsük bele a msszánkat, és tegyük az egészet a hűtőbe.

3 óra múlva szeletelhetjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 0 perc