Málnás kenyérpuding hozzávalók:

600 ml málnalé

200 g cukor

50 g vaj

150 g mandula

1 szelet kenyér

3 tojás

4 tojásfehérje

2 evőkanál tej

Málnás kenyérpuding elkészítése:

A málnát összetörjük és leszűrjük, hogy 600 ml lét nyerjünk. Addig főzzük a málnalét a cukorral, míg el nem kezd sűrűsödni. A vajat kikavarjuk, míg habos nem lesz és hozzáadjuk az összetört mandulát, a tejbe áztatott és kicsavart kenyeret és a 3 tojás sárgáját. Jól összekeverjük, és hozzáadjuk a 7 tojásfehérjéből felvert habot. Egy kivajazott, zsemlemorzsával kibélelt edénybe tesszük és lassú tűzön, 45 percre a sütőbe helyezzük.

Tejszínhabbal vagy fagylalttal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc