Málnás-ribizlis túrófagylalt hozzávalók:
350 g ribizli
350 g málna
2 tojás
120 g porcukor
4 evőkanál citromlé
1 citrom reszelt héja
500 g tehéntúró
1,5 dl tejszín
2 mini sárgadinnye
Málnás-ribizlis túrófagylalt elkészítése:
A ribizlit megmossuk, lecsepegtetjük. 100-100 g málnát és ribizlit félreteszünk a díszítéshez, a többi ribizlit lefejtjük a szárakról, és a málnával együtt áttörjük. A tojássárgákat a porcukorral és a citromlével fehéredésig keverjük.
A gyümölcspéphez adjuk a reszelt citromhéjat, az ugyancsak áttört túrót, a citromos tojáskrémet, a kemény habbá vert tojásfehérjéket és a felvert tejszínt. Vékony falú fémedénybe öntjük, és a mélyhűtőben legalább 2 órán át fagyasztjuk, 15-20 percenként erőteljesen megkeverjük.
Közben megmossuk a dinnyéket, félbevágjuk, magjaikat eltávolítjuk, szegélyüket éles késsel kicakkozzuk, belsejüket kivájjuk (egyéb célra elhasználjuk), fóliába csomagoljuk és hidegre tesszük.
Tálaláskor a dinnyekelyhek aljából levágunk egy vékony szeletkét, hogy ne billegjenek, arányosan elosztva 3-4 fagylaltgombócot teszünk mindegyikbe és a félretett friss gyümölcsökkel, zsenge málna- vagy ribizlilevélkékkel díszítjük.
0 hozzászólás