Málnás-ribizlis túrófagylalt hozzávalók:

350 g ribizli

350 g málna

2 tojás

120 g porcukor

4 evőkanál citromlé

1 citrom reszelt héja

500 g tehéntúró

1,5 dl tejszín

2 mini sárgadinnye

Málnás-ribizlis túrófagylalt elkészítése:

A ribizlit megmossuk, lecsepegtetjük. 100-100 g málnát és ribizlit félreteszünk a díszítéshez, a többi ribizlit lefejtjük a szárakról, és a málnával együtt áttörjük. A tojássárgákat a porcukorral és a citromlével fehéredésig keverjük.

A gyümölcspéphez adjuk a reszelt citromhéjat, az ugyancsak áttört túrót, a citromos tojáskrémet, a kemény habbá vert tojásfehérjéket és a felvert tejszínt. Vékony falú fémedénybe öntjük, és a mélyhűtőben legalább 2 órán át fagyasztjuk, 15-20 percenként erőteljesen megkeverjük.

Közben megmossuk a dinnyéket, félbevágjuk, magjaikat eltávolítjuk, szegélyüket éles késsel kicakkozzuk, belsejüket kivájjuk (egyéb célra elhasználjuk), fóliába csomagoljuk és hidegre tesszük.

Tálaláskor a dinnyekelyhek aljából levágunk egy vékony szeletkét, hogy ne billegjenek, arányosan elosztva 3-4 fagylaltgombócot teszünk mindegyikbe és a félretett friss gyümölcsökkel, zsenge málna- vagy ribizlilevélkékkel díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc