Máltai padlizsán hozzávalók:

4 személyre

2 nagy padlizsán

4 nagy paradicsom

1 nagy fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

3 evőkanál kapor

2 teáskanál cukor

1 evőkanál oregánó

6 egész paprika

1 evőkanál mag nélküli olajbogyó

4 evőkanál olaj

só, bors

Máltai padlizsán elkészítése:

A zöldségeket mossuk és hámozzuk meg, majd vágjuk apróra. Az olajat forrósítsuk fel egy nagy fazékban, és pirítsuk meg rajta a zöldségeket.

Tegyük hozzá a fűszereket, sóval, borssal ízesítsük.

Tegyük rá a fedőt, és lassan pároljuk, míg meg nem puhul.

Azután adjuk hozzá a kaprot és az olívát is, alaposan keverjük össze, és tetszés szerint hidegen vagy melegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc