Mama pacallevese hozzávalók:

1 kg marhapacal

1 db répa

1 db hagyma

1 db zöldpaprika

1 cikk fokhagyma

5 tojás

5-600 g tejföl

1 kanál liszt

ecet

Mama pacallevese elkészítése:

Főni tesszük a megtisztított pacalt 1 nagy vagy 2 kisebb hagymával, a répával és a paprikával bő vízben. Mikor a pacal megfőtt, kivesszük, vékony csíkokra vágjuk, a zöldségeket eldobjuk, a visszamaradt lét pedig szitán átszűrjük, hogy tiszta legyen.

A lébe visszatesszük a felvágott pacalt, és tovább főzzük. Egy edényben csomómentesen elkavarjuk a tojásokat a tejföllel és a liszttel, és amikor a leves fő, állandó keverés mellett hozzáadjuk. Külön megreszelünk egy megtisztított répát, és olajban megpirítunk.

Ezt az olajat leszűrjük, és a leves tetejére csurgatjuk, ami különlegessé teszi azt. Külön tálaljuk hozzá az ecetes fokhagymaöntetet.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc