Mandula süti hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió
1 evőkanál
kakaópor
1 kiskanál őrölt fahéj
1 evőkanál rum
Töltelék
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 dl tej
3 evőkanál liszt
rum és mandulaaroma
Mandula süti elkészítése:
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóporral és a fahéjjal elkevert lisztet, a darált diót, ízesítjük a rummal, és alaposan összegyúrjuk.
Fóliába csomagolva hideg helyen 1-2 órát pihentetjük. A pihentetett tésztát apránként a kikent mandulaformába simítjuk, a formákat tepsibe helyezzük, és 180 °C-on megsütjük.
A lisztet kevés hideg tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a porcukorral, a mandulaaromával és a rummal kikevert vajat.
A kihűlt mandula süteményeket kettesével megtöltjük a krémmel.
10 perc alatt megsül egy adag.
0 hozzászólás