Mandula süti hozzávalók:

40 dkg liszt

25 dkg vaj

20 dkg porcukor

20 dkg darált dió

1 evőkanál

kakaópor

1 kiskanál őrölt fahéj

1 evőkanál rum

Töltelék

20 dkg vaj

15 dkg porcukor

3 dl tej

3 evőkanál liszt

rum és mandulaaroma

Mandula süti elkészítése:

A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóporral és a fahéjjal elkevert lisztet, a darált diót, ízesítjük a rummal, és alaposan összegyúrjuk.

Fóliába csomagolva hideg helyen 1-2 órát pihentetjük. A pihentetett tésztát apránként a kikent mandulaformába simítjuk, a formákat tepsibe helyezzük, és 180 °C-on megsütjük.

A lisztet kevés hideg tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.

A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a porcukorral, a mandulaaromával és a rummal kikevert vajat.

A kihűlt mandula süteményeket kettesével megtöltjük a krémmel.

10 perc alatt megsül egy adag.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc