Mandulalikőrös puding hozzávalók:

150 g vaj

1 csésze cukor

5 tojás

150 g pisztácia

1 evőkanál mandulalikőr

1 csésze tej

8 evőkanál liszt

Mandulalikőrös puding elkészítése:

A langyos tejet és a lisztet csomómentesen elkeverjük, majd főni tesszük 15-20 percre. Kissé hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a tojások jól elkavart sárgáját. Simára keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a mandulalikőrt. Ezt hozzákeverjük a tejes-lisztes krémhez. Addig kavarjuk, amíg homogén massza lesz.

A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a pisztáciát. A habot könnyedén belevisszük a masszába, majd jól elkavarjuk. A krémet kivajazott-kilisztezett formába öntjük, és közepes lángon a sütőben megsütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc