Mandulalikőrös puding hozzávalók:
150 g vaj
1 csésze cukor
5 tojás
150 g pisztácia
1 evőkanál mandulalikőr
1 csésze tej
8 evőkanál liszt
Mandulalikőrös puding elkészítése:
A langyos tejet és a lisztet csomómentesen elkeverjük, majd főni tesszük 15-20 percre. Kissé hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a tojások jól elkavart sárgáját. Simára keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a mandulalikőrt. Ezt hozzákeverjük a tejes-lisztes krémhez. Addig kavarjuk, amíg homogén massza lesz.
A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a pisztáciát. A habot könnyedén belevisszük a masszába, majd jól elkavarjuk. A krémet kivajazott-kilisztezett formába öntjük, és közepes lángon a sütőben megsütjük.
0 hozzászólás