Mandulás keksz hozzávalók:

3 tojás fehérje

75 g cukor

késhegynyi só

180 g mandula

liszt

Mandulás keksz elkészítése:

A tojások fehérjét a 75 g cukorral és a sóval kemény habbá verjük. Hozzáadunk 180 g tisztított, finomra vágott mandulát és egy kiskanálnyi lisztet.

Kizsírozott tepsibe kiskanállal szaggatjuk a tésztát, a kanál aljával mindegyiket kissé megnyomkodva.

Forró sütőben kb. 10 percig sütjük. Amikor megsült, hideg üveglapra szedjük és hűlni hagyjuk.

A mandulás kekszet esetleg cukorba lehet mártani.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc