Mandulás sügérfilé zöldséges tésztával hozzávalók:
4 személyre:
1 csokor friss bazsalikom
4 sügérfilé (10-12 dkg)
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
10 dkg tisztított mandula
2 evőkanál olívaolaj + a tálhoz
1 l zöldségleves, kockából
20 dkg hosszúmetélt tészta
25 dkg sárgarépa
1 kis cukkini
1 fej vöröshagyma
citromszeletek
Mandulás sügérfilé zöldséges tésztával elkészítése:
A bazsalikomot leöblítjük, leveleit lecsipkedjük. A halat megmossuk, citromlével megcsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk. A parmezánt a mandula felével aprítógépbe teszünk, és összevagdaljuk. Hozzáadjuk a bazsalikomleveleket, 1,5 evőkanál olajat és 3 evőkanál vizet. Tovább aprítjuk, végül sóval, borssal fűszerezzük.
A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Ki olajozunk egy tűzálló tálat, belefektetjük a halat, és szétosztjuk rajta a bazsalikomos masszát. A sütőben kb. 20 percig sütjük.
Közben felforraljuk a levest a tésztafőzéshez. A répát és a cukkinit megmossuk, megtisztítjuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. A tésztát 10 percre a forró vízbe tesszük, az utolsó két percben belekeverjük a répát, és az utolsó percre hozzáadjuk a cukkinit is. A zöldséges tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük.
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk a maradék olajat, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Belekeverjük a zöldséges tésztát, és összeforrósítjuk.
A tésztát négy tányérra szétosztjuk, egy-egy halszeletet fektetünk rá, megszórjuk a maradék mandulával (ezt kissé összevagdalhatjuk), citromszeletekkel díszítjük, és tálaljuk.
1 adag: 405 kcal
A mandulás sügérfilé zöldséges tésztával receptet Alice ajánlotta.
0 hozzászólás