Mandulás süti vaníliás krémmel hozzávalók:
Tésztájához:
36 dkg liszt
20 dkg darált dió
22 dkg porcukor
20 dkg margarin
1⁄2 dl rum vagy 1 kisüveg aroma
2 evőkanál kakaópor
1⁄2 csomag sütőpor
Krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 1⁄2 dl tej
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
1⁄2 üvegcse mandula aroma kivonat
Mandulás süti vaníliás krémmel elkészítése:
A süteményhez a tésza hozzávalóiból puha masszát gyúrunk, kis darabokat csípünk belőle és a sütőformába (zsírozni-lisztezni a formákat) nyomkodjuk a közepén kis mélyedést hagyunk a krémnek.
180 fokos sütőben 10-15 perc alatt közepes barnára sütjük. A formából még melegen kiütjük a tésztákat.
Elkészítjük a krémet: a tejet a pudingporral megfőzzük, és gyakran megkeverve kihűtjük. A vajat a porcukorral kikeverjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal és hozzáadjuk az aromát is.
A krémmel megtöltjük a mandulákat és kettőt összeragasztunk. Dobozba rakjuk őket, kicsit állni hagyjuk, hogy a tészta megpuhuljon. Egy adagból kb. 80-90 db mandulás süti van.
0 hozzászólás