Mandulás szőlős sertéshús hozzávalók:

700 g sertés szűzérme

250 g fehér szőlő

100 g mandula

100 ml száraz fehérbor

150 ml húsleves

2 evőkanál olaj

1 evőkanál liszt

bors

1 evőkanál cukor

Mandulás szőlős sertéshús elkészítése:

30 másodpercre mártsuk a mandulát felforralt vízbe. Szűrjük le és egy enyhe nyomással szedjük le a héját. A húst csak annyira vágjuk el hogy férjen a serpenyőbe. Olajozzuk be és sózzuk illetve borsozzuk meg jól. A serpenyőbe melegítsünk vajat, majd gyorsan tegyük bele húst, lehúzzuk a tüzet és hagyjuk pirulni egy kicsit. Megforditjuk és 15-20 percre lefedjük. A szőlőt jól megmossuk, kettévágjuk és kimagvaljuk. Ha a hús közben kész van, akkor vegyük ki egy tányérra és fóliával melegen tarthatjuk. A serpenyőbe teszünk bort, levest, sót és borsot. Ebben főzzük kb 7-8 percet a szőlőt és a mandulát. Most hozzáadjuk a lisztet vagy 1 kanál vízvben feloldott étkezési keményítőt. 2 percig főzzük kevergetve. A húst felszeleteljük és hozzáadjuk.

Rizzsel vagy valami gyenge körettel tálaljuk.

A mandulás szőlős sertéshús receptet IriA ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc