Mandulás túrós pite hozzávalók:
7 evőkanál tej
7 evőkanál olaj
6 evőkanál cukor
1 tojás
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál ecet
300-400 g liszt
Töltelék
500 g tehén túró
2 tojás
1 csésze porcukor
80 g vaj
2 tasak vanília cukor
2 evőkanál liszt
mazsola
Mandulás túrós pite elkészítése:
Egy edénybe feltesszük a tűzre a tejet, olajat és cukrot, s összekavarjuk. Mikor elkezd főni levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. Mikor kihült beletesszük egy tálba és hozzáadjuk a tojást és az ecettel feloldott szódabikarbónát, majd összekavarjuk. Ezután lassan beleszórjuk a lisztet egy kézzel és közben gyúrjuk másik kézzel. Annyi lisztet teszünk bele, hogy ne ragadjon a tészta. A nyújtódeszkán jól összegyúrjuk, majd két egyforma méretű golyót formázunk belőle. Az egyik golyót kinyújtjuk akkorára, hogy beleférjen egy tepsibe. Ezt beletesszük egy kivajazott és lisztezett tepsibe, s elkészítjük a tölteléket.
Egy tálba beletesszük a túrót, porcukrot, tojásokat, vanília cukrot és lisztet. A vajat megolvasztjuk és hagyjuk kihülni, majd hozzáadjuk a többihez. A hozzávalókat egy fakanállal összekavarjuk, majd hozzáadjuk a mazsolát. Ezután mixerrel legkisebb fokozaton kikavarjuk. Beleöntjük a keveréket a tepsibe és elegyengetjük a tésztán. Kinyújtjuk a másik tészta golyót is és rátesszük a túró tetejére. A süteményt megkenjük a tojássárgájával és megszórjuk mandulapehellyel. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30-35 percre.
Porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.
A túrós sütemény receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás