Mángoldfőzelék hozzávalók:

1,8 kg mángold

fűszerek (só, bors, fokhagyma, szerecsendió)

Mángoldfőzelék elkészítése:

A kb. 1,8 kilogrammnyi mángoldot mossuk meg, majd szedjük le a leveleket a szárról. Ezután a darabokra szaggatott mángoldleveleket újból mossuk meg, és a továbbiakban úgy bánjunk vele, mint a spenóttal. Nyáron az alacsony nedvességtartalmú, vastag szárú mángoldból 1,6 kg, a vékony szárú 1,4 kg is elegendő.

Tejfölös gombapaprikással vagy tojáspörkölttel fogyasztva érvényesül leginkább az íze.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc