Mangós csirkeragu hozzávalók:

csirke- vagy pulykamell

tejföl

gomba

fokhagyma

vörös hagyma

1 csipet curry

1 felszeletelt mangó

bors

olívaolaj

Raguhoz

vöröshagyma

1-2 db póréhagyma

1 paradicsom

ketchup

balzsamecet

olívaolaj

1 kiskanál kávé

Mangós csirkeragu elkészítése:

A húst hosszú csíkokra vágjuk, olívaolajban megsütjük, majd egy tányérra tesszük és melegen tartjuk. Ugyanebben a serpenyőben megpároljuk az apróra vágott gombát, fokhagymát és vörös hagymát. Hozzáadunk egy csipet curry-t. Ízlés szerint megfűszerezzük sóval és borssal, s adunk hozzá egy evőkanál tejfölt. Hozzáadjuk a húsdarabokat és jól összekavarjuk. Kicsi tüzön főzzük tovább amíg megköt a szósz. Egy másik serpenyőben elkészítjük a ragut. Olívaolajban megsütjük a fél vöröshagymát az apróra vágott póréhagymával, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot. Mikor ezek jól átsültek, hozzáadunk egy kiskanál kávét, egy evőkanál balzsamecetet és egy evőkanál ketchup-ot, majd jól összekavarjuk. A mangót megpucoljuk és felszeleteljük és hozzáadjuk a gombás szószhoz, amiben jól megfogatjuk, vagy akár egyből a tányérra is tehetjük, nem kötelező a szószban megfogatni.

 

A ragut a hússal tálaljuk.

A mangós csirkeragu receptet Peruzele ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc