Marbella fánk hozzávalók:

50 dkg liszt

3 evőkanál cukor

2 egész tojás + 1 tojás sárgája

2 dl langyos tej

25 g friss élesztő

3 csomag vaniliás cukor

1 csipetnyi só

Marbella fánk elkészítése:

Előszöris megerjeszted az élesztőt: egy kanál cukrot és kevés tejet adsz hozzá, elkavarod és a liszt közepébe öntöd, ahova már előre „ástál” egy kis gödröt.

Ha az élesztő megkelt, hozzáadod a jól elkevert tojásokat (2 egész tojás és a tojás sárgája), a maradék kristálycukrot, a vaniliás cukrot, a csipetnyi sót, majd egy fakanál segítségével jól elkavarod miközben fokozatosan hozzáadod a langyos tejet.

A kapott tésztát az asztalra borítod és addig gyúrod míg jó nyúlékonnyá válik. Gyúrás közben kezeidet lisztezned kell, hogy ne ragadjon hozzá, azonban ne ess túlzásba a vele.

A tésztát helyezd egy tálba és kb 30 percig hagyd pihenni (míg kétszeresére nő).

Ha ez is megvan, ismét a liszttel megszórt asztalra borítod, azonban mostmár nem kell gyúrnod. Egy vastagabb lapot nyújtasz belőle, és egy pohár segítségével, kerek formákat szaggatsz (minél kisebb annál jobb). A tészta maradványokat újra összegyúrod és formázod.

A kerek „fánkokat” további 10 percig az asztalon pihenteted, majd sülni teszed. Az olajnak forrónak kell lennie. Közepes tüzön sütöd. 2-3 fánkot süss egyszerre. Vigyázz, mert nagyon hamar sülnek. Én meglepődtem, mikor láttam mennyire hamar a felszínre emelkednek. Mindkét oldalán megsütöd, majd egy nedvszívó papírra szeded ki.

Ha meghűltek, meghinted porcukorral. Melegen és hidegen is tálalható.

A receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc