Marcipán bonbon hozzávalók:

21 dkg marcipán

23 dkg szobahőmérsékletű vaj

120 ml sűrített tej

45 dkg porcukor

27 dkg kókuszreszelék

36 dkg fehér csokoládé

2 kanál vaj a glazúrhoz

1 kanál amarettó-likőr

Marcipán bonbon elkészítése:

A marcipánt lereszeljük. Mixerrel összedolgozzuk a marcipánt, a vajat, a porcukrot, a sűrített tejet és a kókuszreszeléket. A masszát fóliába csomagoljuk és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Két óra elteltével 2 cm átmérőjű golyókat formázunk a masszából, sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük őket, majd egy órára a fagyasztóba tesszük.

A fehércsokoládét és a vajat vízgőz fölött folyamatosan kevertve megolvasztjuk, és ételszínezékkel megszínezzük. A marcipángolyókat fogpiszkálóra felszúrjuk, majd az olvasztott csokiba mártjuk. Egy villa segítségével óvatosan kivesszük a fogpiszkálókat az édességből. Tálalásig a fagyasztóban tároljuk őket, majd szépen elhelyezzük egy bonbonos tálon.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc