Marcipán bonbon hozzávalók:
21 dkg marcipán
23 dkg szobahőmérsékletű vaj
120 ml sűrített tej
45 dkg porcukor
27 dkg kókuszreszelék
36 dkg fehér csokoládé
2 kanál vaj a glazúrhoz
1 kanál amarettó-likőr
Marcipán bonbon elkészítése:
A marcipánt lereszeljük. Mixerrel összedolgozzuk a marcipánt, a vajat, a porcukrot, a sűrített tejet és a kókuszreszeléket. A masszát fóliába csomagoljuk és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Két óra elteltével 2 cm átmérőjű golyókat formázunk a masszából, sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük őket, majd egy órára a fagyasztóba tesszük.
A fehércsokoládét és a vajat vízgőz fölött folyamatosan kevertve megolvasztjuk, és ételszínezékkel megszínezzük. A marcipángolyókat fogpiszkálóra felszúrjuk, majd az olvasztott csokiba mártjuk. Egy villa segítségével óvatosan kivesszük a fogpiszkálókat az édességből. Tálalásig a fagyasztóban tároljuk őket, majd szépen elhelyezzük egy bonbonos tálon.
0 hozzászólás