Marcipános sárgabarackos keksz hozzávalók:

50 g aszalt sárgabarack

200 g marcipán

200 g liszt

150 g cukor

100 g vaj

1 tojás

sárgabarack-lekvár és olvasztott csokoládé

Marcipános sárgabarackos keksz elkészítése:

A hozzávalókat konyhai robottal jól összekeverjük, a tésztát ezután 1 órára hűtőbe tesszük.

Lisztezett gyúrótáblán elnyújtjuk, majd formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kekszeket, 185 fokos sütőben 12 percig sütjük őket.

Miután kivesszük a sütőből, 2-3 percig hűlni hagyjuk, amíg ki tudjuk venni a kekszeket a tepsiből.

Még melegen kettesével összeragasztjuk őket a lekvárral, majd olvasztott csokoládéval díszítjük őket.

Omlósak, de 2-3 nap múlva még jobbak lesznek.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 105 perc