Marcipános sárgabarackos keksz hozzávalók:
50 g aszalt sárgabarack
200 g marcipán
200 g liszt
150 g cukor
100 g vaj
1 tojás
sárgabarack-lekvár és olvasztott csokoládé
Marcipános sárgabarackos keksz elkészítése:
A hozzávalókat konyhai robottal jól összekeverjük, a tésztát ezután 1 órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett gyúrótáblán elnyújtjuk, majd formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kekszeket, 185 fokos sütőben 12 percig sütjük őket.
Miután kivesszük a sütőből, 2-3 percig hűlni hagyjuk, amíg ki tudjuk venni a kekszeket a tepsiből.
Még melegen kettesével összeragasztjuk őket a lekvárral, majd olvasztott csokoládéval díszítjük őket.
Omlósak, de 2-3 nap múlva még jobbak lesznek.
0 hozzászólás