Margaréta süti hozzávalók:
65 dkg liszt
45 dkg vaj vagy margarin
4 db tojássárgája
2 db vaniliás cukor
1 db citrimhéja
18 dkg porcukor
1 db sütőpor
Margaréta süti elkészítése:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi adalékot és jól összedolgozzuk. Ez után hideg helyen egy órát állni hagyjuk. Utána 1 cm vastagra nyujtjuk, majd a margaréta formával vagy más formával kiszaggatjuk és tepsibe rakjuk. Előmelegitett sütőben kb 220 fokon 10 percig sütjük.
A kisült és kihült formákat csokoládé öntetbe mártjuk.
Öntet készitése: egy tábla csokoládét lassú tűzön felolvasztunk, hozzáadunk 1 kávéskanál vajat és egy evőkanál tejet. Összekeverjük. Ebbe az öntetbe mártjuk a süteményeket. Kávé,tea,forró csoki mellé kináljuk.
Persze csinálhatjuk négyszögletűre is és azutan felkockázni, de akkor tegyünk rá valami mást hogy margarétának hivhassuk a süteményt.
0 hozzászólás