Margó csalamádéja hozzávalók:

2,5 kg zöldpaprika

1 kg uborka

1 kg hagyma

2 kg édes káposzta

1,5 kg karfiol

néhány sárgarépa

0,5 kg cukor

14 dkg asztali só

2 mokkáskanál szalicil vagy nátrium-benzonát

2 mokkáskanál borkén

3 dl 20%-os ecet

Margó csalamádéja elkészítése:

A hozzávalókat nagyon vékony szeletekre vágom, hozzáteszem a rózsáira szedett karfiolt, majd erre kerül a cukor, só, ecet, borkén és tartósítószer.

Jó nagy edényben összekeverem, óránként átforgatom, másfél-két napig hideg helyen érlelem, saját levet fog engedni.

Rakható az üvegbe, lehet tenni a polcra.

Nagyon finom édes-savanyú aromás savanyúságot kapunk.

Ebből az adag csalamádéból 8-10 befőztesüveg telik meg.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc