Margó csalamádéja hozzávalók:
2,5 kg zöldpaprika
1 kg uborka
1 kg hagyma
2 kg édes káposzta
1,5 kg karfiol
néhány sárgarépa
0,5 kg cukor
14 dkg asztali só
2 mokkáskanál szalicil vagy nátrium-benzonát
2 mokkáskanál borkén
3 dl 20%-os ecet
Margó csalamádéja elkészítése:
A hozzávalókat nagyon vékony szeletekre vágom, hozzáteszem a rózsáira szedett karfiolt, majd erre kerül a cukor, só, ecet, borkén és tartósítószer.
Jó nagy edényben összekeverem, óránként átforgatom, másfél-két napig hideg helyen érlelem, saját levet fog engedni.
Rakható az üvegbe, lehet tenni a polcra.
Nagyon finom édes-savanyú aromás savanyúságot kapunk.
Ebből az adag csalamádéból 8-10 befőztesüveg telik meg.
0 hozzászólás