Marhahúsos fasírt sütőben hozzávalók:

1/2 kg marhahús

2 fej hagyma

2 tojás

1/2 csésze tej

1 evőkanál olaj

6 gerezd fokhagyma

1 evőkanál paradicsompüré

fél teáskanál liszt

1 púpozott evőkanál vaj

zsemlemorzsa

Marhahúsos fasírt sütőben elkészítése:

Tegyél olajat vagy vajat egy serpenyőbe, és párold meg a felaprózott hagymát. Add hozzá a darálthúst, amint a hagyma megüvegesedett. Fedd le a serpenyőt, és hagyd még sülni alacsony lángon. Öntsd hozzá a paradicsompürét és meleg vizet. Add hozzá továbbá a felaprózott fokhagymát, sót (ízlés szerint), lisztet és egy csésze forró vizet.

Fedd le a serpenyőt, és hagyd forrni, míg a víz a felére csökken. Vedd le a tűzről a serpenyőt, és hagyd kihűlni a húst.

Verd fel a tojásokat, kavard össze a tejjel, és öntsd hozzá a húsos keverékhez.

Olajozz ki egy serpenyőt – ne sajnáld tőle az olajat, szórd meg zsemlemorzsával, öntsd bele a masszát, fedd le alufóliáva, és tedd sütőbe. A sütőbe tegyél egy hőálló tálba vizet, hogy annak a gőze kavaroghasson benne, és ne égjen le a fasírt.

Ha megsült,

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc