Marhahúsos muszaka besamel mártással hozzávalók:
4-5 burgonya
300-400 g darált marhahús
1 száraz hagyma
1 szál zöldhagyma
100 g sajt
1 evőkanál paradicsomlé
só
bors
½ kiskanál fahéj
50 ml fehér bor
1 tojás
2-3 evőkanál olaj
Besamel mártáshoz
200 ml tej
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
só
bors
szerecsendió
Marhahúsos muszaka besamel mártással elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük és 5-6 percig főzzük. A hagymát apróra vágjuk és párolni tesszük 3 kanál olajba és 3 kanál vízbe. Hozzáadjuk a darált húst és színvátozásig hagyjuk. Hozzáöntjük a pradicsomlevet, a bort, megsózzuk, megborsozzuk és egy kis fahéjjal is megfűszerezzük. Lehúzzuk a tűzről és belerakjuk a tojást is.
Elkészítjük a besamel mártást. Felforraljuk a tejet. Egy másik edénybe felolvasztjuk a vajat és összegyúrjuk a liszttel. Lassanként hozzáöntjük a tejet. Egy habverő segítségével gyorsn akvargatjuk hogy egységes és krémes legyen az egész. Fűszerezük sóval, szerecsendióval és borssal ízlés szerint.
Kikenünk egy hőálló tálat, belehelyezzük a burgonyát, rá a húst, majd a besamelt és végűl ráreszeljük a sajtot. Sütőbe tesszük 20-25 percre és kész is a finom egytálétel.
Forrón tálaljuk.
A marhahúsos muszaka besamel mártással receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás