Marhahússal töltött uborka hozzávalók:
25 dkg darált marhahús
5-6 megfelelő méretű uborka
1-2 köteg kapor
2 evőkanál rizs
2-3 evőkanál tejföl
Mártás
1 kanál liszt
20 dl paradicsomlé
Marhahússal töltött uborka elkészítése:
Az uborkát meghámozzuk, körülbelül 10 cm hosszú darabokra vágjuk és kivájjuk.
Külön, a kaporból, az apróra vágott hagymából, a darált húsból és a rizsből, a következő keveréket állítjuk össze: a hagymát egy kevés olajban megpároljuk, hozzáadjuk a jól megmosott rizst és addig főzzük, amíg magába nem szívja az összes zsírt, majd hagyjuk hűlni.
Hozzákeverjük a darált húst és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha a keverék túl száraz, adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet.
Megtöltjük vele az uborkát, majd egy edénybe helyezzük és ráöntjük a lisztből, paradicsomléből és a vízből készült mártást. Lefedjük és a sütőben hagyjuk párolódni.
Tálalás előtt adjunk hozzá 2-3 evőkanál savanykás tejfölt, esetleg egy kisebb joghurtot.
0 hozzászólás