Marhahússal töltött uborka hozzávalók:

25 dkg darált marhahús

5-6 megfelelő méretű uborka

1-2 köteg kapor

2 evőkanál rizs

2-3 evőkanál tejföl

Mártás

1 kanál liszt

20 dl paradicsomlé

Marhahússal töltött uborka elkészítése:

Az uborkát meghámozzuk, körülbelül 10 cm hosszú darabokra vágjuk és kivájjuk.

Külön, a kaporból, az apróra vágott hagymából, a darált húsból és a rizsből, a következő keveréket állítjuk össze: a hagymát egy kevés olajban megpároljuk, hozzáadjuk a jól megmosott rizst és addig főzzük, amíg magába nem szívja az összes zsírt, majd hagyjuk hűlni.

Hozzákeverjük a darált húst és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha a keverék túl száraz, adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet.

Megtöltjük vele az uborkát, majd egy edénybe helyezzük és ráöntjük a lisztből, paradicsomléből és a vízből készült mártást. Lefedjük és a sütőben hagyjuk párolódni.

Tálalás előtt adjunk hozzá 2-3 evőkanál savanykás tejfölt, esetleg egy kisebb joghurtot.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc