Marokkói tojástorta hozzávalók:
2-3 személyre
4 közepes krumpli
4 tojás
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
8 dkg tisztított zöldborsó
olaj
csípős pirospaprika
szerecsendió
bors, só
Marokkói tojástorta elkészítése:
A burgonyát főzd meg héjában, hámozd meg, s villával kissé megtörve tedd egy keverőtálba.
Két tojásból főzz keménytojást.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon pirítsd üvegesre, add hozzá a zúzott fokhagymát, s ezen párold puhára a zöldborsót.
A két nyers tojást keverd habosra, tegyél bele sót, borsot, szerecsendiót, csípős paprikát. Ezzel a fűszeres tojással lazán dolgozd össze a krumplit, a párolt borsót és a felkockázott keménytojást.
Egy mély, olajjal kikent tűzálló tálban terítsd el a masszát, s előmelegített sütőben, közepes tűznél kb. 20 perc alatt készre sütheted.
0 hozzászólás