Márványsajtos hagymakrémleves hozzávalók:

4 személyre:

1 közepes fej vöröshagyma

2 csokor újhagyma

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olaj

2 erőleveskocka

5 dl tej

3 evőkanál burgonyapehely

2 dl tejszín

fehér bors

szerecsendió

12-15 dkg márványsajt

petrezselyemzöld

Márványsajtos hagymakrémleves elkészítése:

A vöröshagymát, az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra, az újhagymát 10-15 cm-es zöldjével együtt karikákra vágjuk.

A forró olajban üvegesre fonnyasztjuk a hagymaféléket, megszórjuk az elmorzsolt erőleveskockákkal, felöntjük a tejjel és 1/2 liter vízzel, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön vajpuhára pároljuk (25-30 perc).

Lehúzzuk a tűzről a levest, belekeverjük a burgonyapelyhet, 1 percig pihentetjük, aztán botmixerrel az egészet péppé turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, utánasózzuk, fehér borssal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk, végül visszatesszük a tűzre, és éppen csak felforraljuk.

A márványsajtot kisebb darabokra tördeljük, nagy részét belekeverjük a levesbe, a maradékot pedig a tányérokba szedett leves tetejére szórjuk.

Apróra vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Kínálhatjuk pirított zsemlekockákkal vagy levesgyönggyel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc