Mascarpone-eper fagylalt hozzávalók:

50 dkg földieper

10 dkg porcukor

2 csomag vaníliás cukor

1 ecőkanál citromlé

50 dkg mascarpone sajt

125 ml tejszín

Mascarpone-eper fagylalt elkészítése:

A gondosan megmosott, megtisztított földieprekből – néhány szem kivételével – botmixer segítségével pürét készítünk. A kimaradt eperszemeket apró kockákra vágjuk. A tejszínt habbá verjük és a simára elkevert mascarponehoz adjuk, jól összedolgozzuk.

Hozzáadjuk az eperpürét és az eperkockákat, majd a citromlét, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Jól elkeverve fagylaltgépben fagyasztjuk.

Ha nincs fagylaltgéped, mélyhűtőben is elkészítheted a fagyit. Ekkor tízpercenként keverd jól át a masszát, amíg teljesen meg nem fagy.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc