Mascarpone-eper fagylalt hozzávalók:
50 dkg földieper
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 ecőkanál citromlé
50 dkg mascarpone sajt
125 ml tejszín
Mascarpone-eper fagylalt elkészítése:
A gondosan megmosott, megtisztított földieprekből – néhány szem kivételével – botmixer segítségével pürét készítünk. A kimaradt eperszemeket apró kockákra vágjuk. A tejszínt habbá verjük és a simára elkevert mascarponehoz adjuk, jól összedolgozzuk.
Hozzáadjuk az eperpürét és az eperkockákat, majd a citromlét, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Jól elkeverve fagylaltgépben fagyasztjuk.
Ha nincs fagylaltgéped, mélyhűtőben is elkészítheted a fagyit. Ekkor tízpercenként keverd jól át a masszát, amíg teljesen meg nem fagy.
0 hozzászólás