Matambre relleno (Argentín töltött marhahústekercs) hozzávalók:

1,25 kg marhahús

bors

4 tojás

30 dkg tejben beáztatott zsemlemorzsa

4 kanálnyi apróra vágott petrezselyemzöldje

3 gerezd zúzott fokhagyma

2 kanálnyi őrölt piros paprika

10 dkg reszelt sajt

1 hosszában csíkokra vágott sárgarépa

3 sült paprika

5 keménytojás

Matambre relleno (Argentín töltött marhahústekercs) elkészítése:

A marhahússzeletet jól megtisztítjuk a zsiradéktól és sóval, borssal fűszerezzük. Elkészítjük a tölteléket: a habosra kikevert tojáshoz hozzáadjuk a beáztatott zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyemzöldjét, a fokhagymát, az őrölt piros paprikát, a reszelt sajtot, s ezt is sózzuk, borsozzuk.

A jól összekevert masszát rákenjük a kiterített hússzeletre, s arra ráfektetjük – egymástól egyenletes távolságban, négy adagban – a sárgarépacsíkokat. A hús egyik (keskeny) végére elhelyezzük a sült paprikákat, azokra pedig a megtisztított keménytojásokat, s innen indulva óvatosan felgöngyöljük a húst.

A marhahús tekercset gyapot cérnával jól összekötjük (-varrjuk), végül hőálló fóliába burkoljuk, és három óra hosszan, forró vízben főzzük. A kifőtt húst egy préselőbe (vagy egy súly alá helyezzük), s a felszeletelése előtt 24 órára hidegre tesszük.

Tálalható mellé saláta és valamilyen szaft is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc