Matambre relleno (Argentín töltött marhahústekercs) hozzávalók:
1,25 kg marhahús
só
bors
4 tojás
30 dkg tejben beáztatott zsemlemorzsa
4 kanálnyi apróra vágott petrezselyemzöldje
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 kanálnyi őrölt piros paprika
10 dkg reszelt sajt
1 hosszában csíkokra vágott sárgarépa
3 sült paprika
5 keménytojás
Matambre relleno (Argentín töltött marhahústekercs) elkészítése:
A marhahússzeletet jól megtisztítjuk a zsiradéktól és sóval, borssal fűszerezzük. Elkészítjük a tölteléket: a habosra kikevert tojáshoz hozzáadjuk a beáztatott zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyemzöldjét, a fokhagymát, az őrölt piros paprikát, a reszelt sajtot, s ezt is sózzuk, borsozzuk.
A jól összekevert masszát rákenjük a kiterített hússzeletre, s arra ráfektetjük – egymástól egyenletes távolságban, négy adagban – a sárgarépacsíkokat. A hús egyik (keskeny) végére elhelyezzük a sült paprikákat, azokra pedig a megtisztított keménytojásokat, s innen indulva óvatosan felgöngyöljük a húst.
A marhahús tekercset gyapot cérnával jól összekötjük (-varrjuk), végül hőálló fóliába burkoljuk, és három óra hosszan, forró vízben főzzük. A kifőtt húst egy préselőbe (vagy egy súly alá helyezzük), s a felszeletelése előtt 24 órára hidegre tesszük.
Tálalható mellé saláta és valamilyen szaft is.
0 hozzászólás