Maxi saláta hozzávalók:
3 kisebb sárgarépa
1 ökölnyi nagyságú zöld saláta
1 ökölnyi nagyságú káposzta
100 g sajt
100 g préselt sonka
3 szelet száraz kenyér
olivaolaj
Szósz
1 ½ joghurt
2 kiskanál mustár
2 evőkanál majonéz
1 kiskanál ecet
2 kiskanál Maggi szósz (nem kötelező)
só
Maxi saláta elkészítése:
A kenyér szeleteket kis kockákra vágjuk, egy sütőpapírra tesszük és megöntözzük olivaolajjal. 1 órát sütjük kis tüzön a sütőben. Megpucoljuk a répát, megmossuk és apróra reszeljük. A káposztát és salátát megmossuk és csíkokba vágjuk. A sonkát hasábokra vágjuk. A sajtot nagy reszelővel lereszeljük. Mikor a kenyér kihült, az összes hozzávalót összekeverjük egy nagy tálban. A szószhoz összekeverjük a hozzávalókat. Külön tároljuk és csak tálaláskor tesszük akár más saláta mellé is, hogy ne puhuljon meg.
Szósszal tálaljuk.
A maxi saláta receptet MariaMona ajánlotta.
0 hozzászólás