Maxi saláta hozzávalók:

3 kisebb sárgarépa

1 ökölnyi nagyságú zöld saláta

1 ökölnyi nagyságú káposzta

100 g sajt

100 g préselt sonka

3 szelet száraz kenyér

olivaolaj

Szósz

1 ½ joghurt

2 kiskanál mustár

2 evőkanál majonéz

1 kiskanál ecet

2 kiskanál Maggi szósz (nem kötelező)

Maxi saláta elkészítése:

A kenyér szeleteket kis kockákra vágjuk, egy sütőpapírra tesszük és megöntözzük olivaolajjal. 1 órát sütjük kis tüzön a sütőben. Megpucoljuk a répát, megmossuk és apróra reszeljük. A káposztát és salátát megmossuk és csíkokba vágjuk. A sonkát hasábokra vágjuk. A sajtot nagy reszelővel lereszeljük. Mikor a kenyér kihült, az összes hozzávalót összekeverjük egy nagy tálban. A szószhoz összekeverjük a hozzávalókat. Külön tároljuk és csak tálaláskor tesszük akár más saláta mellé is, hogy ne puhuljon meg.

Szósszal tálaljuk.

A maxi saláta receptet MariaMona ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc