Mazsolás felfújt hozzávalók:

100 g mazsola

5 dl tej

100 g cukor

1 csomag vaníliás cukor

200 g gríz

4 tojás

2 kanál vaj

porcukor

Mazsolás felfújt elkészítése:

A mazsolát beáztatjuk. A tejet három kanál cukorral, a vaníliás cukorral és egy késhegyni sóval felforraljuk. Folyamatos keverés mellett lassanként hozzáadjuk a grízt, majd kis lángon továbbfőzzük és a végén hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét széjjel választjuk a sárgájától, majd a sárgáját a grízhez tesszük. A fehérjéből és a megmaradt cukorból kemény habot verünk és a grízhez tesszük. A mazsolát kicsavarjuk és a keverékhez tesszük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc