Mazsolás gesztenyekrémleves hozzávalók:

25 dkg édes gesztenyemassza

1 csomag vaníliás pudingpor

8 dl tej

10 dkg mazsola

0,5 dl rum

3 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

3 evőkanál méz

Mazsolás gesztenyekrémleves elkészítése:

Mielőtt elkezdenénk a leves elkészítését, a mazsolát beáztatjuk rumba.

A leveshez összetörjük a gesztenyemasszát villával. A vaníliás pudingport és a cukrot elkeverjük egy merőkanálnyi tejben.

A többi tejet felforraljuk és lassan, kevergetés mellett, beleöntjük a pudingos tejet, utána pedig következik a gesztenyemassza.

Elég ha 1-2 percet főzzük, majd miután a tűzről lehúztuk beletesszük a vaníliás cukrot és robotgéppel haborsa keverjük.

A levesbe belekeverjük az előzőleg rumba áztatott mazsolát és juharszirupot vagy mézet csöpögtetünk rá.

A krémlevesek közül ez az egyik legfinomabb, és egyaránt fogyasztható hidegen vagy melegen.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc