Mazsolás gesztenyekrémleves hozzávalók:
25 dkg édes gesztenyemassza
1 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
10 dkg mazsola
0,5 dl rum
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál méz
Mazsolás gesztenyekrémleves elkészítése:
Mielőtt elkezdenénk a leves elkészítését, a mazsolát beáztatjuk rumba.
A leveshez összetörjük a gesztenyemasszát villával. A vaníliás pudingport és a cukrot elkeverjük egy merőkanálnyi tejben.
A többi tejet felforraljuk és lassan, kevergetés mellett, beleöntjük a pudingos tejet, utána pedig következik a gesztenyemassza.
Elég ha 1-2 percet főzzük, majd miután a tűzről lehúztuk beletesszük a vaníliás cukrot és robotgéppel haborsa keverjük.
A levesbe belekeverjük az előzőleg rumba áztatott mazsolát és juharszirupot vagy mézet csöpögtetünk rá.
A krémlevesek közül ez az egyik legfinomabb, és egyaránt fogyasztható hidegen vagy melegen.
0 hozzászólás