Mazsolás túrópuding hozzávalók:

25 dkg túró

10 dkg vaj

3 evőkanál porcukor

2 tojásfehérje

5 dkg mazsola

10 dkg búzadara

2 dl tejszín

csipetnyi só

Mazsolás túrópuding elkészítése:

A búzadarát beletesszük a forró, sós tejbe és állandó keverés közben sűrűre főzzük.

A vajat, a tehéntúrót, a két evőkanál porcukrot habosra keverjük, és a mazsolát is hozzáadjuk.

A tojásfehérjét az evőkanálnyi porcukorral kemény habbá verjük, és a kihűlt búzadarához keverjük.

A masszát forró gőz fölött lassan főzzük. Amikor kellően besűrűsödik, tálra öntjük (egy formába).

Habbal és gyümölcsel is díszíthetjük a tetejét.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc