Mediterrán burgonya hozzávalók:
2 burgonya
1 szál zöldhagyma
egy ág cherry paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 kanál olívaolaj
só és bors
Mediterrán burgonya elkészítése:
Takarítsd meg a burgonyát, kockázd fel és főzd meg enyhén sós vízben.
Amikor majdnem megfőtt, vedd le a tűzről és szűrd le.
Eközben hevítsd fel az olajat egy serpenyőben.
Tedd bele a burgonyát és amikor szép aranysárga színűre sül, keverd meg, hogy minden oldala megpirulhasson.
Tedd bele az enyhén tenyérrel vagy késsel megtört fokhagymát, amit, vegyél is ki, amint megsárgul.
Add hozzá a félbevágott paradicsomot és törd össze a serpenyőben egy fakanállal.
Ízesítsd sóval, borssal, majd keverd jól össze.
Amikor a paradicsom megpuhult, tedd bele a felaprított zöldhagymát, hagyd még pár percet a tűzön és már fogyaszthatod is.
0 hozzászólás