Mediterrán hal egyszerűen hozzávalók:

1 kg tonhalfilé

1 üveg száraz fehérbor

2 nagy fej hagyma

fél kiló paradicsom

2 citrom

babérlevél

só, bors

majoranna

Mediterrán hal egyszerűen elkészítése:

A világ legegyszerűbb halétele. A tonhalfilét besózom. Mélyebb sütőtálba helyezek pár szeletet, megszórom a karikra vágott hagymával, paradicsommal és citrommal. Majd még egy réteg halat és még egy réteg zöldséget teszek rá.

A tetejére borsot, majorannát szórok, teszek bele 4-5 babérlevelet is. Felöntöm a borral. Alufóliával lefedem, az alufóliát kicsit megszúrkálom és közepes fokozaton addig sütöm, míg a hal és a zöldségek meg nem párolódnak (kb. fél óra).

A bor hatására a citrom is megpuhul, bor ízű lesz, így azok is megehetik, akik önmagában nem szeretik a citromot.

Kínálhatunk mellé tzatzikit is.

Kruplipürével vagy rizzsel tálalom. Kitűnő fogyókúrás étel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc