Mediterrán paradicsomtorta hozzávalók:

25 dkg liszt

2 teáskanál sütőpor

6 dkg margarin

kb. 1,5 dl tej

20 dkg magozott fekete olajbogyó

25 dkg paradicsom szeletelve

10 dkg hagyma vékonyra szeletelve

15 dkg kecskesajt kockákra vágva

1/4 dl olívaolaj

1 csomag friss bazsalikom apróra vágva

Mediterrán paradicsomtorta elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 230 fokra. Vajazzunk ki egy tortaformát.

A liszthez keverjük a sütőport és a sót, majd morzsoljuk el benne a vajat. Gyúrjuk tésztává a tejjel.

Nyújtsuk a tortaformába úgy, hogy pereme is legyen. Kb. 15 perc alatt süssük a tésztát aranybarnára. A hőfokot mérsékeljük 190 fokra. Keverjük össze a paradicsomot, a hagymát, a kecskesajtot, az olívaolajat és a bazsalikomot.

A megsült tésztába halmozzuk a paradicsomos keveréket.20 perc alatt a tortát készre sütjük.

Tortaszerűen szeleteljük, még melegen tálaljuk.

Ha nincs a mediterrán tortához megfelelő edényünk, akkor szivárvány pizzát fogunk készíteni ezekből az alapanyagokból.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc