Medvehagyma krémleves marinált eperraguval és nyúlcomb chips-szel hozzávalók:
4 személyre
1 köteg medvehagyma
2 db nyúl combja
1/2 liter tejszín
20 dkg eper
1 kis fej lilahagyma
1 teáskanál ecet
egy csipet só
cukor
Medvehagyma krémleves marinált eperraguval és nyúlcomb chips-szel elkészítése:
A nyúlcombot kicsontozzuk, megsózzuk, borsozzuk és vákuumban vajjal 65 °C–on készítjük 55 percig.
A medvehagymát blansírozzuk, leszűrjük (a levet megtartjuk), hideg vízben lehűtjük.
Hozzáadjuk a levét és sóval fehér borssal ízesítjük és összeturmixoljuk.
Eperragu
Ajánlott 1 órával előbb elkészíteni! Sóval, cukorral, egy kevés borecettel, apró kockára vágott lilahagymával marináló levet készítünk, melybe belehelyezzük az egyforma kockára vágott eperszemeket.
A levest melegítjük, a nyúlcombból vékony szeleteket vágunk, majd forrósított chips sütőben megsütjük és a levesbe helyezzük. A tetejére halmozzuk a lecsepegtetett marinált eperragut.
0 hozzászólás