Medvehagymás burgonyakrémleves hozzávalók:

1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
1 kiskanál vaj
2 db közepes krumpli

12-15 dkg medvehagyma
tálaláskor levesgyöngy, vagy kenyérkocka és citrom

Medvehagymás burgonyakrémleves elkészítése:

A vöröshagymát a vajon megpároljuk, majd megsózzuk, ha már pirul egy kicsit, és hozzáadjuk a kis kockákra vágott krumplikat.

A krumpli majdnem puhára pároljuk kevés víz segítségével, majd hozzátesszük a ledarált medvehagymát.

Megfonnyasztjuk és hűlni hagyjuk egy keveset, hogy össze tudjuk botmixerelni.

Hozzáadunk 0,5-0,75 dl vizet és összeforraljuk.

Tálaláskor egy kis citomlével ízesitjük. Levesgyöngy vagy kenyérkocka egyaránt használható levesbetétként.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc