Medvehagymás erdei gomba hozzávalók:
500 g erdei gomba
3 fej sárga hagyma
2 csokor medvehagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor kapor
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
Medvehagymás erdei gomba elkészítése:
Az erdei gombát meghámozzuk, a szárakat eltávolítjuk. Megmossuk, hagyjuk megszáradni, majd kevés sós vízben 5 percig főzzük.
Egy bográcsban megpirítjuk a hagymát az olivaoljaban, egy perc múlva hozzáadjuk a gombát, majd a petrezselyemzöldet, kaprot és medvehagymát, mindet finomra vágva.
Ha akarjuk, a végén egy fél bögre félszáraz fehérbort is tölthetünk hozzá.
Sóval, borssal ízesitjük, majd lefedve főni hagyjuk.
A bográcsos gombapörköltet melegen tálaljuk.
0 hozzászólás