Meggydzsem hozzávalók:

2,5 kg meggy

90 dkg cukor

2 evőkanál rum

1 mokkáskanál szalicil

Meggydzsem elkészítése:

A meggyet alaposan megmossuk, szárait letépkedjük, a gyümölcsöt kimagozzuk, majd ledaráljuk. (Aki szereti ha darabosabb a dzsem, a darálástól el is tekinthet.)

Egy ép zománcú vagy rozsdamentes lábasban tűzre tesszük, és állandóan kevergetve főni kezdjük.

Amikor már jól besűrűsödött, a cukrot is beleszórjuk, és tovább kevergetve még 15-20 percig főzzük. Ezután üvegekbe merjük, minden üveg tetejére egy-egy késhegynyi  rumban feloldott szalicilt teszünk, majd két réteg celofánnal vagy csavaros tetővel lezárjuk. Az üvegeket szárazgőzön hagyjuk kihűlni.

A fanyarkás-édes meggydzsem rakott tésztákhoz, szuflékhoz, császármorzsához egyaránt jól illik.

Befőzés (Cser Kiadó)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc